hostel

O HOSTELU

Goli Bosi design hostel nalazi se u Splitu, u srcu starog grada, unutar bedema rimske palače koju je u 4. stoljeću izgradio rimski car Dioklecijan.

Udaljen je svega par minuta hoda od trajektne luke i glavne željezničke i autobusne postaje, Goli Bosi je vladar starog grada u kome je bezbroj klubova, barova, restorana, kina, pa čak i jedno Hrvatsko Narodno kazalište. Što je najbolje, ne morate ni izaći iz hostela, jer se u prizemlju nalazi DeBelly, naš restoran i bar pun raznobojnih pića, ukusne hrane i odlično raspoložene ekipe.

Prostor hostela je iznenađujuće uređen, kao križanac između japanskog pilula hotela i stare evropske robne kuće, čiji zidovi pričaju priče o Splitu. Tako možete i upoznati grad u kome ste, jer je hostel u gradu, a i gradu u hostelu.

Sve je žuto. Zašto? Zato što je sumpor žut, a Split je od davnine poznat po svojim ljekovitim sumpornim kupeljima. To je ono što se čuje kod Marmontove.

Na raspolaganju vam je 29 soba, od dvokrevetnih apartmana s pogledom na more na najgornjem katu, do spavaonica s 8 kreveta u jednoj prostoriji. Svaka soba ima svoj tuš i svoje sušilo za kosu, a plahte su čiste i mirisne. Kad se raskomotite, uzmete nešto za osvježenje i izvalite se na našoj sjenovitoj terasi, možete se mijenjati za priče s kolegama putnicima, a mi ćemo se potruditi predstaviti vam Split na najbolji mogući način.

Ako volite uživati u zalascima sunca, more se vidi s najgornjih katova ili ćete morati napraviti ta tri koraka do Rive. Htjeli smo ga mi primaknuti, ali nisu dali.